Wednesday, February 01, 2006

O excursie la Slatina

Ziua Corinei a fost cea care a determinat o prezenta timpurie la Slatina, negcierile urmand a fi abia doua zile mai tarziu. Plecarea a fost de bun augur pentru ca Gelu m-a dus cu masina pana la Albota (aici aproape:) ) unde am prins chiar microbuzul care pleca in ... 20 de secunde. In microbuz m-a miscat solicitudinea oamenilor la o simpla intrebare a mea :"Exista o legatura Slatina-Cluj?". Brusc toata lumea (vreo 5 persoane) a inceput sa imi toarne informatii despre posibile rute: pe Valcea, pe Craiova, pe Targu Jiu, pe Dragasani. A fost momentul in care mi-am dat seama ca as putea foarte usor in acest mod sa realizez un proiect care sa se numeasca autorute.ro si care sa vina in sprijinul habarnistilor ca mine. 1 ora si eram la spital. In fata la spital. Tare haioasa a fost mama cand m-a intrebat de ce nu m-au primit. In 10 minute la Cosmin in masina (aceeasi care va fi protagonista unor minunate intamplari mai tarziu) si inca 5 mai tarziu la ei acasa. Unde am invatzat de la Adina mersul lucrurilor : mananci, mai dormi un pic,te uiti la TV,mananci, mai dormi un pic, etc ...

Am facut cunsotinta la rezidenta din Slatina cu doua fete una Adina de mai sus, verisoara care nu am mai recunoscut-o si cu Laura care am upgradat-o in sistemul meu de valori ca fiind cea mai vesela fata cunoscuta pana acum. Cu regrete, Claudia Barbu, ai fost detronata... Am vizionat rapid "pinguinii" si inca doua sketch-uri de mare succes din care am retinut doua faze: "One man, one desire" si "Hy, my name si Adam and i am a boyfriend. It's been 6 month since my last decision".

Papa vreo 2 ore si destinatia SCENA. Beton locatie. Mai ales ca era decorata cu un tablou imens abisal pictat dupa cum am aflat ulterior de la ochelnerita, de insusi nepotul patronului. O chestie cu mult rosu si imprejmuita cu lanturi ruginite. Nu s-a intamplat nimic deosebit la discoteca decat faptul ca unu i-a spart capul altuia cu o sticla si ca Adina l-a salvat datorita avansatelor cunostinte medicale de stomatologie. Momentul culminant pentru mine a fost in timpul vestitei piese cu "lasa-ti palaria pe cap" cand am receptionat lateral un mic sut in fata. Noroc ca tocul a ocolit ochiul ca altfel era belea. Dupa distractie am plecat in formatie de 3 la singurul loc non-stop din Slatina care se numeste ... OMV. Salutari pe aceasta cale lui Sorin-"bai tata", chelner aflat in dotarea benzinariei care era foarte simpatic. Ultima amintire inainte de somn e legata de stelutele fosforescente lipite pe tavanul camerei deasupra patului si de care am jurat ca o sa imi cumpar si eu.
Ca era sa uit ... am reusit sa vad cea mai mica suma inscrisa pe aparatul unui taxi din zilele noastre ... 16.500 ROL. Da, se poate ...

A doua zi relaxanta in ce priveste activitatea. Papa cateva ore. Televizor. Somn la Sex in the City. Pana seara cand am "lovit" in oras chiar daca erau minus o mie de grade. Se desfasurau zilele Slatinei. Voltaj la maxim intr-un fel de cort amenajat unde 100 de norocosi cu invitatie dansau si cantau. Afara inca vreo 200 de inghetati priveau concertul pe un ecran mare proiectat. Am mancat vata pe bat. Si am baut o limonada la "La Strada", un local destul de dragutz pe care vi-l recomand.

Muzica. Ah, da muzica. Slatina e un oras muzical. Stiati ca in Slatina exista montat un sistem audio in tot orasul cu boxe pe stalpi si la care se difuzeaza muzica? Respectiv in zilele acestea s-a difuzat DOAR Hora Unirii pentru ca Slatina se pregatea marti (24) sa bata recordul mondial de cea mai mare hora din lume (12.000 oameni), ocazie cu care i-am umili din nou pe fratii nostri bulgari detinatori de record. Day and night, night and day, they Hora Unirii play. Evenimentul a fost denumit de primarie EUROHORA.
Plus posturile de radio care difuzau numai muzica din anii 80. M-am simtit intors in timp. Orice frecventa ai fi schimbat dadeai de ceva vechi. Iar la televizor au fost numai filme cu sabii. Strange situation with me on Slatina.

De fapt ultima mea amintire despre Slatina dateaza de acum 20 de ani unde pot jura ca am vazut primul si ultimul OZN din viata mea. Undeva pe un camp unde masina se stricase si in timp ce tata o repara eu am privit in zare unde l-am vazut. Nu stiu daca sunt nebun pe tema asta insa realitatea e infipta adanc in constiinta mea.

Si .. supriza. Plecand de la Slatina luni spre Bucuresti s-a stricat oarecum pe acelasi camp masina cu care eram. De data asta nu am mai vazut nici un OZN insa erau -15 grade afara si batea un vant teribil. Am stat aproape 3 ore pana masina a fost reparata de un mester de la Electrica venit cu un ARO care s-a mai si lovit la mana de ma durea pe mine. Apoi OMV Pitesti, apoi Bucuresti. Desteptul de mine cand am plecat am dat caloriferele la minim si am lasat si geamurile deschise. Acasa la mine in Bucuresti era .. ca afara. Totul s-a incheiat sub apa firbinte in cada. 4 ore pentru inceput ....

Slatina inseamna "orasul de aur" - zlatna care a mai dat si cuvantul zlot
Slatina are in jur de 80 k locuitori si toate masinile sunt de Olt, judet care il si reprezinta ca si capitala.