Thursday, January 05, 2006

Revelion 2006

Revelion 2006 sau Austria nu e ca Straja[ astept comentarii, completari si chestii de genu' "scoate faza aia" la claudiu.gamulescu@underclick.ro ]

Participanti

Subsemnatul (zis si "I"mai nou)
Corina (zisa si Keloo)
Dan si Florina, zisi Dan si Florina (nume de cod Glugile)
Bogdan (aka Blitz sau Stapanu') + Adriana
Viorel (hahaha ... zis si Vava) + Diana si Adriana
Codrin (cunoscut anterior ca Mopanu, actual Co)
Adina (aka Diki-san, ulterior Valva Partiei)
Brandusa (Brandy) si Horia
+ "austriecii" Cristi, Vasile, Laura si Dana [ La multi ani Popescu!]
+ ce am mai gasit pe la cabana ... (fetele Sanziana, Fulga, Ioana, Geta, nu mai stiu ... )

Locatia : minunata si deosebita si ieftina (hahaha) statiune Straja, Hunedoara, Romania .

O bila de foc. Atat a fost si nu una, doua sau trei cat am stat. Din nou un revelion 2 remember si in care s-a ras de dimineatza pana seara. Langa tonele de lichide care au facut ca unii dintre noi sa nu poata sa doarma noaptea, buna dispozitie a fost la ea acasa, umbrita arareori de mici lucruri care le putem trece cu vederea.
Inceput pe 28 in locatia Eliade, Zorilor, Cluj Napoca printr-o adunare prieteneasca care a durat numai pana dimineata, Berbelionul se anunta a fi unul nebun. Numai lista participantilor e o premisa serioasa sa mergeti cu gandul la ceva hardcore.
Drumul pana la metropola Lupeni nu mi-l mai amintesc insa am cateva flashuri care constau in : 1. am adormit cu telefonul in mana incercand sa dau un SMS 2. am fost inchis in masina careia i-a pornit alarma si m-am panicat si 3. am mancat o banana intr-o farmacie.
Cabana de la Straja, de un deosebit farmec local nu oferea decat un pat si apa calda cam 1 ora pe zi, insa noroc ca avem avantajul de a vedea lucrurile bune dincolo de cele proaste. Sala de distractie, botezata pe loc Dinner Arena era indeajuns de incapatoare. Mai ales ca avea montat laptop, DVD, surround sound si chiar si un stroboscop.
A urmat o bila de foc din care am cateva flasuri pe care le punctez, pentru a ramane posteritatii ca un simbol al distractiei eterne.

Things 2 remember :

Straja in sine
Minunat amplasata statiunea insa greu de ajuns acolo. Doar ospitalierii localnici care contra sumei de 70 RON te transportau 8 kilometri pe drumul groazei si un amarat de telescaun care te purta 20 de minute daca aveai noroc sa prinzi loc. Cabane una langa alta (cica asa s-a dat de la Primarie), si doar seara ascundea inestetica lor exterioara. Pentru cei care schiaza cica a fost misto insa prea multi nu au apucat din cauza ghetii si a viscolului. Una peste alta frumos tare peisajul pentru care chiar merita sa mergi. Noi am stat la o cabana fara nume. Si fara tencuiala. Si fara apa calda. Si fara nimic pe jos in marea ei parte. Si fara servicii. Dar, repet, frumoasa atmosfera.

Parculetul din Lupeni
Dupa cum bine zicea Blitzu micile realizari aduc marile bucurii. Chiar inainte de drumul catre Straja poti vedea cu ochiul liber pe stanga parcul copiilor din Lupeni care consta in 3 leagane, 2 balansoare si un tobogan. Mocirla pe jos il facea inaccesibil insa se pare ca si ortacii vor in Europa. Chiar si cei trei micuti care i-am intalnit sub telescaun care in loc sa se joace in fantasticul parc urlau la turisti "Mergeti acasa". Deh, dupa ce aud si ei pe la parintii ofticati ca nu au si ei cabane.

Drumul dus si intors
Dus a fost mai bine ca ne-am incadrat repede. Mie mi-a placut cu telescaunul mai ales ca a fost prilej de povesti cu Vava si prima mea experienta de acest gen. Si ultima pentru ca nu am mai apucat sa folosesc biletul "intors" si asa am iesit in gaura 2 lei. Amintesc aici modernizarea statiunii care incepand cu acest an permite folosirea biletului intors oricand. Va dati seama?! La anu poate ... Criteriul de imbarcare era simplu. Erai intrebat : cum ai cumparat bilet ? ziceai - dus > ti se lua si rupea de tot. ziceai dus-intors ii rupea un colt. Depinde de tine daca minti sau nu acolo. Intorsul a fost un cosmar pentru multi dintre noi. Cozile la telescaun de stateai cu orele si masini 2-3. Unii au mers pe jos. Altii cu Aro, altii cu papucu'. Traiasca Dacia, cea mai fiabila masina in munti.

Coceanu
Un mic respect adus prietenului nostru Moceanu care este, a carui nume s-a schimbat incepand cu acest an in Coceanu. Prietenii stiu de ce.

Valva partiei
"Stateam si gauream aiurea in partie" isi aminteste Diki momentul in care a fost denumita in "Valva Partiei". Un nume care m-a urmarit si pe mine cand am fost denumit "Valvul Minei". Sau numarul masinii in care mergea PVP insemnand "Purtand Valva Partiei". Cea mai expansiva de la petrecere si care a reusit sa puna umarul la marele concept al ne-schiorilor, "telegeaca". O vom numi ulterior VP.

Patul de piton
Nu poti fi Stapan degeaba. Esti recunoscut si ti se ofera cele mai mari onoruri pe loc. Isi inchipuia cineva ca lui Blitzu nu i se va aloca cel mai tare pat din cabana? Singurul de imitatie de piele de piton, sau vorba lui VP, de "piele de imitatie de sarpe". A fost gazda multor trupuri care l-au hamalit, multe maini care l-au mangaiat, toate acestea in absenta Blitzului, numit si Grof dupa unii.

Telegeaca
Cel mai tare si mai novator concept vreodata inventat la nivel de partie de schi. Nu toti stim sa schiem. Noi, ceilalti, vrem cu geaca. Astfel va functiona incepand cu 2010 la nivel national atat telegeaca cat si partia de geaca. Speram sa adunam mai multi kilometri ca partiile de schi. Atasez ulterior schema pentru Straja.

Un Shot
"Shot the fuck up". 100 sau doar unul. Bautura care o comanzi simplu si ti se aduce intr-un paharel mic si o dai peste gat. Apoi taci o zi. Ce zici ?
M-am pisat pe piept
In primul rand cine naiba e Viorel. Vava al nostru de nu era sa il recunoastem dupa numele de botez. (de altfel ca si VP care multi au aflat ca o cheama Adina . A .. e vorba de cativa ani ..). Ud in zona pieptului a declarat ca s-a pisat pe piept, lucru nu atat de important ca cel in care cativa stropi zburasera aiurea in zona nasului. O replica buna care niciodata nu vom sti daca e adevarata sau nu.

Chilotii Codrinului
"Jos cu ei" strigau ostenii angajati intr-o lupta de defenestrare a americanului. Cert e ca pana la urma faptul s-a produs, a fost pozat fundul paros si ne-am ras bine. Ma intreb oare Codrin de ce nu stie :)

Because you get high
Varianta cantata de 5 fete fara furnizor la un moment dat in sala de mese. Pastram misterul intrebandu-ne de ce imi cantau mie si la Codrin cand noi nu stiam mai nimic ... Oricum s-a dovedit ca mata blanda zgarie rau si ca cele mai cuminti fete nu sunt ceea ce par.

Ai baut vodca ?
Mic elogiu "scannerul-ui" Brandy care l-a taxat pe Horia non-stop in seara Popescu. Culmea a fost momentul in care Horia a luat o gura de vodca pe ascuns dupa care a fost intrebat daca a baut vodca. Momentul deosebit in care Horia cauta mai degraba ceva de stins si care cu o voce foarte buna si haioasa a declarat ca "Eu? Nu ..." :)

Nu face vantu cu pomu ce face pizda cu omu
Moment de mare inspiratie a poetei grupului care a "taxat" actiunea unei mai vechi cunostinte care facea un mic consult stomatologic intern. Ulterior fraza a fost folosita in diverse alte ocazii si s-a consacrat. Ramane prima fraza a anului 2006 memorabila. Alaturi de bancurile "de ce se scutura gaina", "de ce se machiaza femeile si isi dau cu parfum" si "cum functioneaza o masina de spalat romaneasca". Pentru raspunsuri imi scrieti mail.

Babe
E vorba de un grup de babe care l-au cam batut pe preotul aflat cu noi in grup caruia Viorel (hahaha, puteti sa va inchipuiti ce nume are craiul Sebesului ) trebuia sa ii repare nasul in calitate de medic ORL romano-german. Faza e ca voi nu stiti ca de scris se scrie "babe" dar se citeste "beibe".

Co-sebes-eni
Cica esti din Sebes. In mod normal esti concitadin insa cineva a pronuntat consatean. Faza fiind mai veche a revenit cum se numesc cei din Sebes ? Cosebeseni? Neamul e cosebesesc? inca nu am lamurit treaba. Imi aduc aminte de simpatica Mihaela din Sebes, chelnerita in State dar aflata in vacanta, care mi-a bantuit mintile cca 1 ora pana a plecat. De tot.

Cainele inger
Un caine pe care nu l-a vazut nimeni decat EA. Un caine care a dormit sub patul meu cica dar nimeni nu l-a vazut plecand. Un caine inger menit sa aduca pacea in inima EI. Cica l-a ingrijit. Cica era Husky sau doar pui de Husky. Cica era 11 dimineata ... Oricum in prima zi a anului o aparitie ciudata ne pune iar sub semnul intrebarii existenta pe anul in curs ... Va fi ciudat sau angelic ?
Exorcistul
Aceeasi K. a adormit precum frumoasa din poveste numai ca pe-o banca in timpul concertului cu Parazitii. Nu a putut fi miscata sau trezita pana in momentul in care a fost exorcizata. Cateva vorbe bine alese au alungat demonii din ea. Partea amuzanta vine din atitudinea exorcistului care dupa ce a rezolvat problema a intrebat simplu - Bei cu mine o cafea ?

Ziua lui Popescu
Primul eveniment monden al anului care a eclipsat total ziua lui Vasile, desfasurata in acelasi timp si loc. Cred ca toti isi amintesc cu placere de prima "calcare" a hoardelor vesele si cu tristete de cea de-a doua. Per ansamblu am avut un procentaj bun de bautura, cretinatati, cazaturi din pat de printese, mambo la orizontala cu printese suparate, enervari de forma, up&down-uri, gramada cere varf, dans incrucisat, innebunit olandezi si pe suedezul I-Klod, tot nordic de altfel, Absolut terminat, ras si usi care zburau. Nota 10 pentru chef, incheiat iarasi de VP intr-o maniera personala.

Lupeni by-night
Cine nu a vazut Lupeniul noaptea de la Straja ar trebui sa mearga sa o faca. Las Vegas e nimic pe langa Valea Jiului cu minele ei. Vazut de sus Lupeniul e frumos. Si oricum nu se compara cu Lupeni by-day.

Tunelul de la schit
Sus la Straja e un schit pe care il descoperi cu greu daca stai sa bei la cabana. Manati de aventura am gasit aceste locuri impreuna cu Flo si VP. Atractia numero uno o reprezinta tunelul prin care accezi la schit unde poti urla tot felul de porcarii de genul "boieri mari, ati strans ostenii? Strans maria ta! Lasati razesii sa vina la mine" si sa te simti ca un adevarat conducator. Mai mentionez aici si crucea de la schit care continea pe langa particele din diversi sfinti cunoscuti si particele dintr-un sfant necunoscut.

Piciorul pe masa a lui Blitz
Cei care nu au fost prezenti la eveniment le poate veni greu sa creada ca in timpul unei discutii banale la masa, in care se trata problema sistemului de aranjare a cuplului pantalon-clapar, s-a putut vedea pentru cca 15 secunde pe masa, undeva intre paine si suc, piciorul lui Blitz demonstrativ, care continea, potrivit lui Keloo, o soseta albastra flausata cu scame pe ea. OZN "socks"!

Codrin si experimentele stomatologice
Desi are o alta specializare ca doctor, Coco al nostru a reusit sa examineze doua guri din cele prezente. Mentionez ca una era a lui nea'Vasile, un adevarat dezastru dupa spusele curajosului. Cea de-a doua avea, potrivit lui Keloo, "mare greutate".

"Partii insangerate la Straja"
Ne gandeam noi la numele unui articol de senzatie pentru revelion. Insa titlul gasit nu s-a potrivit. Sau mai bine zis nu de tot, pentru ca Brandy ne-a razbunat. A reusit sa ii umple boticul unui domn de sange in timp ce vroia sa o ajute la teleschi. Apoi tot ea a facut scandal. Mi se pare normal :) . Alt titlu propus a fost "un weekend de neuitat cu Blitzu".
Primiti cu Laura ?
Numele colindului preferat. A mers ! Ne-au primit dupa ce le-am spart usile ...
Congresul de spiritism
.... no comment . Oricum la sfarsit trebuie sa dispari !
Nea Vasile si Parazitii
Examinat stomatologic la zi, psihanalizat de mine, huduit de Keloo, ignorat de restul chiar si de ziua lui, personajul s-a dovedit unul de treaba dar caruia nu ii placeau Parazitii si era foarte suparat de miscarile de dute-vino sugerate pe disc. Dat fiind ca la plecare i-am lasat niste bani speram ca la anu sa gasim toata discografia in original. Sa nu uitam apropo de nea' Vasile evolutia lui . Prima data a fost "inginerul". Apoi a evoluat la "micul inventator de chestii mici pentru lemn". Brusc a avansat la gradul de "profesorul Balthazar" chiar de a doua zi, finalizand apoteotic cu numele de "Fantozzi". A bagat dans de revelion si a plans cand am plecat. Oare de ce ?

Atmosfera amazoniana
Cine nu a stat pe piton, nu a servit cel mai tare Martini cu Orangina, nu a tacut si a ascultat susurul raului si nu s-a pisat pe el de frica cand au venit stapanii nu au cum sa isi dea seama ce a fost acolo. Admiram insa finisarea deosebita a "cerului" de rigips.

Am fost si la Tg Mures ...
Am vazut si primaria noaptea cand am intrat. Habar nu am cum am iesit si de ce. Multumesc gazdelor , parintilor mei cei noi.

La Multi Ani 2006 si cred ca mi-au mai scapat cateva faze. Astept completare pe mail It's MANDATORY !
COMPLETARE : Si pozele din Austria pentru comparatie

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Fa-te Dan Chishu, ca vad ca te tine. Pune si o coperta care sa o plagieze pe cea cu "Singur la dush" si baga mare! Hai, ca te cauta succesul pe acasa iar tu umbli prin tara....

1:19 AM  
Blogger karma said...

Madam, the water is not funcshoning. Asta apropo de Vava si fabrica de ciocolata.
Cind am plecat m-am mozolit cu toate (I)
"tre sa ne facem trupa" (Keloo)
SELECTA
Asa I

12:50 AM  
Anonymous Anonymous said...

Anul acesta am fost pedepsit cu un Rev in Hamburg. Cu toate ca l-am atras si pe Toia in capcana, si am developat ceva amintiri cu noi si voi (Blitzu, Keloo, I -K, Mopanii etc.) tare as fi vrut sa ma fi piciorit pe undeva cu voi restul gastii. ( Va'vula von Vava)

4:10 AM  

Post a Comment

<< Home